Çeşitli nedenlerle (doğumsal ya da dış nedenlerle) renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin regini hekim tarafından özel ilaçlar kullanılarak yapılan kozmetik bir çözümdür.
Nasıl uygulanır?
İki çeşit beyazlatma işlemi vardır:
1. Office Bleaching(Klinikte yapılan beyazlatma); Hekim tarafından klinikte tek veya iki seansta hastaya uygulama işlemidir.Genellikle 40-50 dk. Kadar süren seanslarla dişe sürülen beyazlatma jelleri bir ışın kaynağı kullanılarak beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.
2. Home Bleaching (Evde diş beyazlatma ):Hastanın ev ortamında kendisinin uyguladığı bir işlemdir.Hastadan alınan ölçülerle bir plak hazırlanır.Ortalama iki hafta süre ile geceleri en az 4 saat kullanarak hasta hekim kontrolünde beyazlatma işlemini evde tamamlayabilir.
Kimlere uygulanabilir?
18 yaşını geçmiş her bireye uygulanabilir. ( Hamile ve emziren anneler hariç )Beyazlatma işlemi dişin minesine uygulanan bir yöntemdir ve de dişlerde bulunan protez ve dolgulara etki etmez.Eğer hastaya bir dolgu veya protez yapılacaksa bu işlemler beyazlatma işlemi tamamlandıktan sonra yapılacaktır.
Beyazlatma işleminin zararı varmıdır?
Diş Beyazlatma işleminin herhangi bir zararının olmadığı yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur.Ancak ilk uygulama sonrası çok az bir hassasiyet görülebilir.Bu da geçici bir durumdur.
0 yorum:
Yorum Gönder